Két Európa- bajnoki kvalifikációt szerzett az ELTE Cheer Team – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

Két Európa- bajnoki kvalifikációt szerzett az ELTE Cheer Team

Tegnap került megrendezésre a IV. Santa’s Cheer Cup Győrben, ahol a hazai cheer sport versenyzői álltak szőnyegre. A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club több mint 100 fővel képviselte magát a megmérettetésen.

Mini Coed Group Stunt kategóriában a BEAC Mini Stars első helyet ért el.

A MOFI Diamonds Mini All Girl Team kategóriában szintén a dobogó legfelső fokára állhatot. A pénteki nap folyamán sajnos történt egy sérülés melynek következtében egyik sportolónk nem tudott velünk tartani a versenyre. A csapat gyakorlatát az edzők a verseny napján alakították át. Büszkék vagyunk a gyerekekre, akik a nehézségek ellenére hibátlanul mutatták be versenykoreográfiájukat.

Gyerek csoportjaink performance cheer kategóriában is remekül teljesítettek. A BEAC Hajrá Csajok 3. helyen zárta a versenyt. Mini Freestyle Pom kategóriában Vágvölgyi Viktória-Lőkös Villő arany érmet szerzett, Youth Freestyle Pom team kategóriában Székely Klára- Őrhalmi Mira 2. helyen végzett. A Junior hip- hop kategória győztes párosa a IV. Santa’s Cheer Cup versenyen a BEAC színeiben induló Kovács Vivien és Dósa Melinda lett.

Senior kategóriában dobogós helyezések mellett csapatunk két Európa- bajnoki kvalifikációt is szerzett. Az ELTE Coed, valamint ELTE Cheer Dance Team első helyet szerezve megkapta tehát a lehetőséget, hogy 2019 júniusában a Szentpéterváron megrendezésre kerülő kontinensviadalon képviselje Magyarországot.

Senior Coed Team Level 5 kategóriában a SOTE Coed Elite igazi csapatként küzdött, kiérdemelve ezzel az aranyérmet. A bemelegítő térben sajnos történt egy sérülés, melynek következtében egy sportolót ki kellett venni a gyakorlatból és át kellett azt alakítani. A utolsó pillanatban végrehajtott változtatások ellenére a csapat 100%-ot beleadva nem tökéletes, ám hibátlan gyakorlatot mutatott be.

Senior All Girl Level 5 csapatunk az ELTE Supernova szintén szőnyegre lépett. A csapat a hét folyamán már kétszer bemutatta hibátlanul versenygyakorlatát. A verseny folyamán kisebb hibákat leszámítva a csapat ismét szépen teljesített. Büszkék vagyunk a lányokra, hiszen rengeteget fejlődtek az elmúlt hónapok során.

Köszönjük a verseny szerevezését a Magyar Cheer Szövetségnek és gratulálunk minden egyesületnek, sportolónak, edzőnek a tegnap nyújtott teljesítményért.

Galéria: https://www.eltecheer.hu/gallery/iv-santas-cheer-cup

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk