8 EB kvalifikáció megszerzése a Magyar Bajnokságon – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

8 EB kvalifikáció megszerzése a Magyar Bajnokságon

 

ELTE-s sikerek a Magyar Cheerleading bajnokságon

 

A hétvégén megrendezésre került a III. ÉTC Cheerleading Championship, ami egyben a magyar bajnokságot jelentette a sportolóknak. A versenyen nem csak az érmek sorsa, de az Európa-bajnokságra történő kvalifikációról is döntöttek a bírók.

A verseny számokban

A színvonalas bajnokságnak otthont adó Érd Aréna, reggel 10 órára csordultig telt sportolókkal, nézőkkel. A 11 klub, összesen több, mint 400 sportolót vonultatott fel. Számos kategóriában remekeltek az ELTE-sek. Ez számokban 2 bronzot, 4 ezüstöt és 4 aranyat jelentett. Mindez 8 Európa-bajnoki kvótát hozott az egyetemnek a júniusi Ljubljanában megrendezésre kerülő kontinensviadalon, ahová az ELTE 41 fős delegációval érkezik. Külön öröm, hogy az aranyérmes helyezettek a 2015/2016-os szezonra a magyar válogatotti címet is megszerezték.

Élmények egy versenyző tollából

ELTÉs-nek lenni büszkeség, az ELTE Cheerleader csapat tagjának lenni érték. Emberi érték! Olyan, ami keveseknek adatik meg ebben a gyorsan változó világban. Bevonulni a csarnokba, hallani a zenénket, tökéletesen kivitelezni egy dobást, forgást, emelést, miközben elvakít egy refelktor, elcsípni egy-egy döbbent tekintetet, hallani a közönséget és a többi csapattagot kiabálni-szurkolni, átvenni az érmet és tudni, hogy európa-bajnoki szereplők lettünk, életre szóló élmény volt. Ám ami hosszú időre bevéste magát az emlékezetembe, egy talán hét-nyolc éves kislány kérdése volt az anyukájához, az egyik ELTE-s gyakorlatot követően: “…Anyu, egyszer ugye én is lehetek ELTE-s?!” – leírhatatlan és egyben inspiráló felelősség, hogy valaki felnéz ránk.

Köszönöm a csapatunknak, hogy mindezt valósággá változtatták és köszönöm ez edzőnknek, Ritának és Matyinak, hogy mindezt megálmodta!

Fotók: https://plus.google.com/photos/102848399564878141701/albums/6158321461877245441

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk