Egy nap a párizsi olimpia jegyében- bemutatót tartott az ELTE-BEAC Cheer Team – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

Egy nap a párizsi olimpia jegyében- bemutatót tartott az ELTE-BEAC Cheer Team

Együttműködési megállapodást írt alá 500 nappal a párizsi olimpia rajtja előtt az Eötvös Loránd Tudományegyetem a Magyar Evezős Szövetséggel és a Francia Nagykövetséggel.

Stafétát szervezett a francia Európa-ügyi és Külügyminisztérium március 14-én, 500 nappal a párizsi olimpiai játékok kezdete előtt, ezzel elindítva a visszaszámlálást a 2024-es világversenyig. A rendhagyó eseményen 128 európai nagykövetség és több száz sportoló vett részt. Az ünnepi időszak budapesti nyitóeseményét a Francia Intézet szervezte, együttműködésben a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a Magyar Evezős Szövetséggel és az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel.

A délelőtt folyamán több program is megjelent a Duna Országház előtti szakaszán, és a Francia Intézet előtt. A sajtótájékoztatót követően az ELTE-BEAC cheerleader csapata bemutatót tartott, ahol látványos elemekkel kápráztatta el a közönséget.

A sport az ELTE mindennapjaiban a tanulás és a kutatás mellett lényeges helyet foglal el, az egyetemvezetés nagy figyelmet fordít a sportélet és a sportolók támogatására – hangsúlyozta Borhy László. Az ELTE rektora bízik abban, hogy az egyetem élsportoló hallgatói a tokiói játékokhoz hasonlóan Párizsban is jól szerepelnek majd.

Kovácsik Rita, az ELTE-BEAC cheerleader csapatának szakosztályvezetője elárulta, hogy a csapat nagy örömmel tett eleget a felkérésnek, hiszen a cheerleadinget 2021 óta a Nemzeti Olimpiai Bizottság is teljes jogú sportágaként ismeri el.

Az 500 napos visszaszámlálás alkalmából az ELTE a Francia Nagykövetséggel is megállapodási szerződést írt alá. Az Irány a párizsi olimpia együttműködés célja a 2024-es olimpiai játékok népszerűsítése, valamint a francia-magyar kapcsolatok ápolása. Így az ELTE Cheer csapata továbbra is részese lesz a programoknak, mely nagy öröm egyesületünk számára.

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk