ELTE-BEAC sikerek a cheerleading Európa-bajnokságon – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

ELTE-BEAC sikerek a cheerleading Európa-bajnokságon

2023. június 30. és július 2. között 22 ország részvételével került megrendezésre az International Cheer Union és a European Cheer Union szervezésében az ICU Cheerleading Európa-bajnokság. Az eseménynek idén Verona városa adott otthont, szakosztályunk pedig két csapattal is képviselte egyesületünket, és a magyar cheer sportot.

Június 30-án pénteken a double kategóriákkal kezdetét vette a 2023-as Európa-bajnokság, így elsőként Senior Freestyle Pom párosunknak, Fehér Barbarának és Szoó Reginának kellett versenytalajra állni.

A lányok egy rendkívül mozgalmas, hullámvölgyekkel és rengeteg versennyel teli szezonon vannak túl, de kemény munkájuk meghozta gyümölcsét: hatalmas európai mezőnyből tudtak sikeresen kvalifikálni a versenyre, mely már önmagában is remek teljesítmény, hiszen ez a bravúr magyar doublenek még nem sikerült korábban. Hat páros, Európa legjobbjai versenyeztek a kategóriában, és bár a lányok a 6. helyet szerezték meg, rendkívül büszkék vagyunk a teljes szezon alatt nyújtott teljesítményükre.

Másnap az ELTE Cheer Dance Team mérettette meg magát a 16 fős Senior Freestyle Pom Team mezőnyben. A csapat decemberben, a Santa’s Cheer Cup-on kvalifikált a versenyre, felkészültségüket pedig remekül mutatja, hogy minden hazai versenyen sikerült győzedelmeskedniük kategóriájukban.

Bár a döntőbe jutás nem sikerült, a lányok legjobb formájukat hozták: egy rendkívül energikus és dinamikus koreográfiát bemutatva két olasz, egy görög és egy észt csapatot maguk mögé utasítva a 12. helyet szerezték meg.

Köszönjük Szabó Hanna Mária és Komjáthy Katinka edzők kitartó munkáját, valamint gratulálunk a PTE-PEAC jazz és hip-hop csapatának a sikeres szereplésért! Köszönjük a támogatásukat és szurkolásukat, mely sok erőt adott táncosainknak talajra lépés előtt!

 

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk