Európa-bajnokságra készül a BEAC Cheerleader csapata! – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

Európa-bajnokságra készül a BEAC Cheerleader csapata!

Június 24-25-én kerül megrendezésre az Európai Cheer Szövetség által a 2017-es Cheerleading Európa- bajnokság.  Az idei évben a kontinensviadalnak a Cseh főváros Prága ad otthont. A rendezők, a 13.000 néző befogadására alkalmas Tipsport Arénában bonyolítják le a megmérettetést 24 ország 3500 sportolója részvételével. Érdekességként tudható, hogy a történelem legelső Európa- bajnokságát szintén Prága városában rendezték meg.

Az ELTE és a BEAC Cheerleader csapata 3 kategóriában 50 sportolót delegál a megmérettetésre, mellyel a legnagyobb létszámú küldöttség Magyarországról. A tavalyi évben a csapat két kategóriában is a dobogón állhatott, egy ezüst valamint egy bronzéremmel térhetett haza. Cél, hogy a tavalyi teljesítményt fölülmúlva a dobogó legmagasabb fokára állhassanak a 2017-es szezon végeztével.

Az ELTE Performace Cheer Team, Freestyle Pom kategóriában áll rajthoz. A kategória évről- évre magasabb résztvevői létszámot produkál, csapatunk azonban a 2016-os Osztrák Európa- bajnokság óta azon dolgozik, hogy a középmezőnyből az élmezőnybe táncolják magukat.

Csapatunk másik része Senior Coed Team kategóriában, illetve néhányan közülük a Magyar Válogatott kerettagjaként Senior All Girl Team kategóriában léphetnek majd a szőnyegre. Legnagyobb ellenfélnek az előzetes kalkulációk alapján a Cseh és a Belga formációk ígérkeznek, azonban bízunk benne, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét!

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk