Nemzetközi sikereket arattak az ELTE-BEAC cheerleaderei – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

Nemzetközi sikereket arattak az ELTE-BEAC cheerleaderei

Drámai pillanatok ellenére két ezüstérmet és kvalifikációkat érő helyezéseket zsebeltek be Európa legnagyobb versenyén a magyar cheerleaderek!

Június 4-6. között rendezték meg az Elite Cheerleading Championshipet (ECC) Németországban, Bottrop városában. A Varsity Europe által rendezett kontinenstorna Európa legnagyobb versenyének számít, hiszen a három napos megmérettetés során több mint 5000 sportoló méri össze a tudását a különböző kategóriákban. Az ECC versenyen klubcsapatok versenyeznek egymással, ebből is adódik, hogy a kategóriákban igen népes mezőny és szoros küzdelmek alakulnak ki. Az esemény egyik különlegessége, hogy a bottropi Movie Parkban rendezik meg, mely Németország egyik legnagyobb vidámparkja, így a versenyzőknek a versenyszámok között a szórakozásra is jut ideje.

Magyarországról egyedüli egyesületként, az ELTE-BEAC Cheerleading szakosztálya 63 fős delegációval indult a megmérettetésre és négy különböző kategóriában lépett a versenytalajra.

Az ELTE Coed-Team Black csapata a 2022-es magyar bajnoki cím megnyerését követően nagy elvárásokkal vágott neki a versenynek, egy 6 csapatból álló mezőnyben kellett helyt állnia a 24 fős alakulatnak. A küzdelem rendkívül szoros volt, ugyanis a csapatok gyakorlatai nehézségi szintben közel megegyezőek voltak, így a helyezések sorsáról egyértelműen az döntött, hogy az adott pillanatban ki mutat be helyesebben kivitelezett gyakorlatot.

Az ELTE Coed Team az elődöntőben bár nem hibátlan gyakorlatot mutatott be, azonban ez is elégnek bizonyult ahhoz, hogy 2. helyen kvalifikálják magukat a másnapi döntőre. A döntő napra kitűzött cél nem más volt a csapat számára, minthogy hibátlan gyakorlatot mutassanak be a bírák és közönség előtt. A talajra lépést követően megtörtént az, amely minden sportoló rémálma. A 2,5 perces gyakorlat 10. másodpercében leállt a zene, a sportolóknak azonban gyakorlatukat folytatni kellett. A teltházas aréna rögtön a csapat segítségére sietett és fennmaradó időben üvöltve számolták végig a gyakorlatot, hogy kisegítsék a csapatot. A sportolók katartikus élménnyel távoztak a szőnyegről, azonban a technikai hiba sajnos meglátszott a teljesítményen, hiszen több elem sem maradt a levegőben. A szervezők azonnal felajánlották, hogy a csapat újra talajra állhat, bár kihangsúlyozták, hogy nem ajánlják, mert szerintük jónak számít a mezőnyben a bemutatott gyakorlat. Egy rövid videó elemzést követően a sportolók és edzők azonban egyértelműen úgy döntöttek, hogy újra talajra lépnek és bemutatják zenére a gyakorlatot. Közel 10 perc sem telt és az aréna ismét a Team Black csapatának szurkolt. A csapat lenyűgöző teljesítményt nyújtott, ugyanis gyakorlatukat másodjára hibátlanul mutatták be, mely 2. helyezést ért a bírák szemében, megelőzve ezzel egy német, belga, cseh és holland csapatot.

Az ELTE All Girl Team egy 15 csapatos mezőnyben vágott neki az Elite Cheerleading Championshipnek, azzal a céllal, hogy eredménytől függetlenül a maximumot hozzák ki magukból. A szombati elődöntő napján azonban egy olyan dolog történt, amire senki nem számított. Miután a mezőny egyetlen hibátlan gyakorlatát mutatták be, 3. helyen kvalifikálták magukat a másnap tartandó döntőkre! A döntő napján a csapat eufórikus állapotban és felszabadultan lépett a szőnyegre és végül egy remek gyakorlattal az 5. helyen végeztek.

Szintén fantasztikus eredménnyel zárta a versenyt az ELTE Cheer Dance Team, akik Senior Freestyle Pom kategóriában kvalifikáltak a döntőre és értek el 4. helyezést. A csapat első nemzetközi versenyén így 7 másik versenyszámot utasított maga mögé a két nap során nyújtott stabil és kiegyensúlyozott teljesítményével.

Ezzel mindhárom formáció kvalifikálta magát az IASF Cheerleading & Dance Worlds világbajnokságra!

Az ELTE-BEAC Cheerleading szakosztály Coed Group Stunt kategóriában is a versenytalajra állt. A 4 fős formáció a versenyen 2. helyezést ért el.

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk