Olympus Cheer & Dance International Open 2022 – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

Olympus Cheer & Dance International Open 2022

2022. június 26-án Athénban az Olympus Cheer & Dance International Open versenyen vett részt az ELTE Pom Double párosa, Fehér Barbara és Szoó Regina.

A lányok péntek éjjel érkeztek meg Görögországba, így a szombati napot városnézéssel tölthették. Először az Olimpiai Sportkomplexumot tekintették meg, ahol épp egy hazai cheer versenyen vettek részt a görög versenyzők. Mivel a program a senior pom double számokkal kezdődött, pár ellenfelüket meg tudták nézni, mely segítette felkészülésüket a másnapi versenyre. A kategória végeztével az ókori romok felé vették az irányt, melyek közül többet is volt idejük bejárni.

A nemzetközi verseny egy nyitóünnepséggel kezdődött, ahol minden egyesület felvonult, majd a görög zászlót is körbevitték. A verseny szervezése rendkívül színvonalas volt, többek között a bemelegítő tér is nagyon profin volt megépítve. A versenytalajra körülbelül egy órás csúszással kerültek fel a lányok, de ez nem vont le gyakorlatuk értékéből, ugyanis a szezon során a legjobb produkciójukat nyújtották. Nagyon sokat hozzátett ehhez az itthoniak, családtagok, csapattársak szurkolása, akiktől folyamatosan kapták a pozitív energiát elektronikus üzenetek formájában.

Mivel az eredményhirdetés végig görögül zajlott, nehéz volt értelmezni a helyezéseket. Amikor a senior freestyle double kategóriát hirdették, csak a külföldiek helyezését mondták angolul, így a lányok annyit hallottak, hogy „Second place: Budapesti!”.

Szabó Hanna a páros edzője számára hihetetlen élmény volt a verseny a lányokkal! “Mivel a mezőny 13 indulóból állt, célunk a top 5-be jutás volt. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert versenyről versenyre túlszárnyalják az elvárásokat! A kitartásuk és szorgalmuk példaértékű!”

Szoó Regina a páros egyik tagja a verseny után így nyilatkozott:  “Amint lejöttünk a verseny gyakorlat után, mentünk visszanézni a felvételt, miközben már érkeztek az üzentek a többiektől, hogy mennyire jók voltunk. Ez hatalmas energiát adott számunkra! Az eredményhirdetésen, amikor meghallottuk, hogy második hely, szó szerint el se hittük, átvettük az érmeket. Miután végig ment az eredményhirdetés, visszahívtak minket, teljesen azt hittük, hogy félreértés volt, de kiderült, hogy csak még egy külön kupát adnak a külföldi versenyzőknek. Nagyon örülök, hogy ezt Barbival közösen értük el, és hogy egy ilyen fantasztikus edző áll mellettünk! Köszönjük Hanna!”

Fehér Barbara a páros másik tagja elárult hogy tovább dolgoznak, hogy még jobbak legyenek és a végső céljukig meg sem állnak.

A helyezéssel mind a lányok, mind az egyesület nagyon elégedett, hiszen ezzel megint rengeteg pontot gyűjtöttek az ECL pontversenyben. A páros célja, hogy a European Cheer League rendszeren keresztül kvalifikációt szerezzenek a jövő évi Európa Bajnokságra.

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk