Sportdiplomáciai sikert ért egyesületünk vezetőinek kezdeményezése – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

Sportdiplomáciai sikert ért egyesületünk vezetőinek kezdeményezése

Örömhír a cheerleading és az egyetemi sport világában! Az International Cheer Union (ICU) és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közös együttműködése révén az ICU csatlakozott az Nemzetközi Egyetemi Sportszövetséghez. (FISU). A nemzetközi egyetemi sportprogramok közé számos új sportág szeretett volna bekerülni, ám a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség Végrehajtó Bizottságának május végi döntése nyomán az öttusa és a cheerleading sportága került ki győztesként.

„Ez volt az a két sportág, amelyeket a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség is jó ideje, nagy mellszélességgel támogatott, ezért nagy örömmel értesültünk a hírről”– fogalmazott Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke.

A cheerleading a nemzetközi szervezetek döntésének értelmében már a 2018-as egyetemi világjátékokon is jelen lesz, mint sportág. Magyarországon már 4 éve él az egyetemi sport köztudatában eme sportág, de többek között egyesületünk edzőjének, Kovácsik Ritának áldásos tevékenysége révén került sor idén először hivatalos Cheer MEFOB-ra. Ennek a jelentős sportdiplomáciai sikernek köszönhetően a cheerleading világa egy újabb óriási lépést tett az egyetemi sport felé.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója a FISU döntése nyomán azt mondta: „joggal örülhetnek a magyar sportvezetők és sportszeretők a változásnak, hiszen várhatóan számos szép eredményt érnek majd el a magyar sportolók a jövőben az új sportágak bekerülésének köszönhetően az egyetemi világbajnokságokon.”

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk