Tündöklő aerodance-esek, taroló cheerleaderek, avagy hat MEFOB-arany története – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

Tündöklő aerodance-esek, taroló cheerleaderek, avagy hat MEFOB-arany története

Két évvel ezelőtt egy nagyszabású Cheer Dance verseny keretén belül látványos betétprogrammal egészült ki a KEK, amely tavaly az első Cheer MEFOB (I. Egyetemi – Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokság) formájában még magasabb szintre emelkedett az ELTE-BEAC Sporttelepén. A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel nem maradhatott el a folytatás: a két napnyi futsalmaraton közé felüdülésként csinos lányok által előadott színvonalas táncbemutatókat, show-elemeket és akrobatikákat szúrtak be idén is a szervezők.

Ugyan a Cheerleading egy fiatal sportágnak számít Európában, mégis több honi egyetemnek is nagyon színvonalas produkciókkal előrukkoló csapatai vettek részt a mostani rendezvényen. A versenyen öt kategóriában indultak a csapatok, párosok: Partner Stunt,  All Girl Group Stunt, Coed Group Stunt,  Cheer Double Dance és Cheer Dance Freestyle. A bajnokság indulóit az Európai Cheer Szövetség hivatalosan kvalifikált bírói pontozták, akik Csehországból és Szlovéniából érkeztek. Kiélezett versenyhelyzet ide, óriási tét oda, a közönség kedves biztatása és a jó hangulat egyaránt érezhető volt a csarnokban. A verseny elérte célját: az esemény gálahangulata, a külföldi hallgatók, a nagy nézőszám, a sajtó mind-mind hozzájárult a sportág népszerűsítéséhez és ennek okán joggal bízhatunk abban, hogy hosszabb távon egyre több hallgató űzi ezt a rendkívül szórakoztató és látványos sportot. Ráadásul a mieink maximálisan éltek a hazai pálya varázslatos hangulatával: mind az öt kategóriában ELTE-s siker született!

MEFOB 2015 eredmények_mefob

KEK_OPEN 2015 eredmények

Hölgyeink másnap is kiváló eredményekkel örvendeztették meg klubunkat: aerobik szakágban nőnapon rendezték meg a MEFOB-ot a TF-en. Aerodance kategóriában az ELTE Aerobik csapata is az indulók között szerepelt – nem is akárhogyan! Kovácsik Éva felkészítése mellett csapatunk az első helyet ért el. A csapat tagjai: Arató Csilla, Lehotka Lilla, Juhász Réka, Bota Berttina, Szabados Borbála, Nagy Judit és Borostyán Dóra.

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk