Újabb ELTE-BEAC kvalifikáció a 2023-as Európa-bajnokságra! – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

Újabb ELTE-BEAC kvalifikáció a 2023-as Európa-bajnokságra!

A Fehér Barbara-Szoó Regina Freestyle Pom Double páros a European Cheer League rendszerben kvalifikációt szerzett a 2023-as Veronában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. A lányok az egész szezonban kitartóan készültek a különböző ECL versenyekre, a befektetett munka pedig meghozta gyümölcsét.

Fehér Barbara és Szoó Regina 2020-ban kezdte meg a közös munkát, hogy az ELTE Cheer Dance Team mellett double kategóriában is megmérettessék magukat. Az idei szezonban eltökélt céljuk volt, hogy kvalifikációt szerezzenek az Európa-bajnokságra, melynek a European Cheer League rendszerében szigorú feltételei vannak: a lányoknak minél több ECL, azaz pontszerző versenyen kellett részt venniük, és minél jobb eredményt elérni ezeken. Regina így mesélt a külföldi versenyeken szerzett tapasztalatokról: “A külföldi versenyeken való részvétel számomra nagyon nagy élményt nyújtott. A versenyek szervezése rendkívül színvonalas volt. A helyszínek, ahol megrendezték a versenyeket jól felszereltek voltak. Volt külön bemelegítő tér, hangtechnika, kedvesek, segítőkészek voltak a szervezők. A versenyek sokat segítettek a felkészülésünkben , mert rendkívüli motivációt adtak számunkra. Attól, hogy távol voltunk a családtagoktól és a barátoktól ugyanolyan pozitív energiát küldtek nekünk bárhol is voltunk a világban.”

Olympus Cheer & Dance International Open – 2. hely

Az Európai Szövetség tagországaiban jellemzően egy ECL versenyt rendeznek minden évben, amelyre nyitott a nevezés a külföldi sportolók számára. A liga célja, hogy a különböző európai nemzetek sportolói akkor is össze tudják mérni tudásukat, ha nem feltétlen ugyanazon a versenyen vettek részt. A pontszámítás során figyelembe veszik, hogy az adott csapat hány ECL versenyen vett részt, milyen helyezést ért el, és hány induló csapatot tudott maga mögé utasítani. Az összpontszámot a páros 3 legjobb ECL eredményéből, és a versenyek számából számítják. Az így kialakult ranglista alapján minden kategóriában az első 5 csapat szerez kvalifikációt az EB-re.

Gardaland Open – 3. hely

Fehér Barbara és Szoó Regina Szabó Hanna Mária vezetőedző felkészítésével 4 ECL versenyen vettek részt 2022-ben, ahonnan 2 ezüst, 1 bronz, és 1 negyedik helyezéssel tértek haza:

Csehország – Prague Cheer Open – 2. hely – 9 induló

Görögország – Olympus Cheer & Dance International Open – 2. hely – 11 induló

Olaszország – Gardaland Open – 3. hely – 9 induló

Magyarország – Santa’s Cheer Cup – 4. hely – 10 induló

A lányok a ranglista alapján 42 páros közül a 3. helyen kvalifikáltak az Európa-bajnokságra, ahol két kategóriában kell helyt állniuk, ugyanis a double mellett az ELTE Cheer Dance Team tagjaiként is versenytalajra állnak majd. Az EB előtt azonban még egy nagy mérföldkő áll előttük, a páros ugyanis áprilisban Orlandoba utazik, hogy kategóriájukban képviseljék Magyarországot a 2023-as ICU Cheerleading Világbanokságon! Barbara így tekint a közelgő kihívásokra: “Izgatottan várom a versenyfelkészülés minden pillanatát. Bár tapasztalt versenyzőnek mondhatom magam, az amerikai világbajnoksághoz fogható versenyen még eddig nem vettem részt. Nagy gyerekkori álmom teljesül ezzel az utazással és versennyel, szinte még fel se fogtam, hogy tényleg megyünk, tényleg Amerikában, a sportág szülőföldjén fogunk egy színpadra állni a világ legjobbjaival együtt.
Az elmúlt évet a válogató versenyek köré építettük, az intenzív és gyakori edzések munka mellett sok lemondással jártak, és bár még csak most derült ki a végleges eredmény, mi nem pihentünk, januárban megkezdtük a felkészülést a világbajnokságra.  Az EB kvalifikáció pontos sorrendje ebben a nagyon mozgalmas készülődésben derült ki. Nagyon boldogok vagyunk, hogy két ilyen rangos eseményen képviselhetjük hazánkat.”

ELTE-BEAC – SE – NKE Cheer Karácsonyi Gála

Szabó Hanna Mária vezetőedző így értékelte a mögöttük álló szezont: “Rendkívül büszke vagyok a lányokra és a közös munkára. Edzésről-edzésre, versenyről-versenyre feszegetik saját határaikat és folyamatosan fejlődnek, ennek köszönhető a sok sikeres szereplés. Hiszem, hogy méltón fogják képviselni egyesületünket és hazánkat a rájuk váró megmérettetéseken.”

Prague Cheer & Dance Open – 2. hely

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk