Világbajnoki 7. helyezéssel tértek haza Amerikából a magyar cheerleaderek – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

Világbajnoki 7. helyezéssel tértek haza Amerikából a magyar cheerleaderek

Április 19. és 21. között az ELTE-BEAC cheerleaderei képviselték Magyarországot a cheerleading világbajnokságon a napfényes Floridában! A cheerleading sportág legrangosabb megmérettetését 2009-ben rendezték meg először, és azóta is az Orlandóban található ESPN Wide World of Sport Complex szolgál otthonául a viadalnak.

Április 19-én a verseny hivatalos megnyitójával vette kezdetét a 2023-as ICU Junior World & World Cheerleading Championship, ahol Jeff Webb a világszövetség elnöke beszédében kiemelte, hogy “talán nincs még egy ilyen erős közösségépítő sportág a világon, mint a cheerleading, ahol a sportolók, annak ellenére hogy ellenfelek, ugyanúgy bíztatják egymást, mintha a saját csapataikról lenne szó.”

A Team Hungary Coed Elite csapat sportolóinak egy igen erős mezőnyben kellett verseny talajra lépniük. Az elődöntőben 14 csapat szállt versenybe, ahonnan Magyarország 8. helyen kvalifikálta magát a döntőbe, végül egy hibátlan gyakorlatot bemutatva, a csapat egy helyezést javítva a 7. helyen végzett, maga mögé utasítva Belgium, Hollandia, Írország, Dél- Afrika, Lettország, Guatemala és Korea csapatait. A kategóriában a japánok bizonyultak a legjobbnak, Magyarország ugyanakkor az Európai csapatok közül a 3. legjobb helyezést érte el. A csapat edzője Kovácsik Rita elárulta, hogy “sikerült amiért jöttünk, ugyanis kvalifikáltunk a döntőbe, ahol egy hibátlan gyakorlatot bemutatva javítani tudtunk a helyezésünkön. Nagyon erős csapatokkal szemben kellett versenyeznünk, ezért büszkék vagyunk az eredményre. Rengeteget jelentett a sportolóknak az a rengeteg szeretet és támogatás, amit itthonról kaptak, ezt ezúton is köszönjük!”

A Szoó Regina és Fehér Barbara alkotta kettős freestyle pom double kategóriájában szállt versenybe. A lányoknak nem sikerült a bravúr, hogy döntőbe jussanak, és 23. helyen zárták a versenyt. Szabó Hanna Mária, a páros edzője elmondta, hogy ” a korábbi években még soha nem volt ennyi induló a kategóriában. A lányok maximalizmusából adódóan nem voltak elégedettek az eredménnyel. A következtetéseket levontuk, nagyon sokat tanultunk a versenyből és gőzerővel folytatjuk a közös munkát, hiszen Reginek és Barbinak július elején az Európa-bajnokságon kell bizonyítaniuk. ”

A hazai közönség a versenyt percről-percre élőben követhette az Olympics Channel oldalán.

A Team Hungary Coed Elite 7. helyezést érő gyakorlata a 2023-as világbajnokságon:

A magyar delegáció tagjai:

Team Hungary- Freestyle Pom Double

Fehér Barbara

Szoó Regina

Edző: Szabó Hanna Mária

Team Hungary- Coed Elite Team:

Békefi Ákos

Bercsényi Melinda

Bóta Réka

Burián András

Cseszkó Lili

Dr. Busai András

Dr. Pék Szilvia

Gerlei Anna

Gutierrez-Sarabia Melissa

Haraszti Petra

Hauk Korina

Hock Gergő

Kenesei Anna

Kiszel Viktória

Láncos Laura

László Tamás

Lőrinczy-Nagy Emerencia

Mátrai Csenge

Maurer Kata

Molnár Tamara

Nagy-Kismarci Bence

Pere Dominika

Selmeczi Franciska

Springer Csenge

Szabó Rebeka

Edzők:

Dr. Kovácsik Rita

Nagy-Kismarci Bence

Szabó Hanna Mária

Tabajdi Dénes

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk