Világbajnoki kvalifikációt érő gyakorlatot mutatott be az ELTE-s csapat az Elite Cheerleading Championship-en – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

Világbajnoki kvalifikációt érő gyakorlatot mutatott be az ELTE-s csapat az Elite Cheerleading Championship-en

2024. május 19-21. között az ELTE-BEAC Cheerleading szakosztály egy 53 fős delegációval utazott Németországba, hogy Európa legjobbjaival küzdjön meg a dobogó legfelső fokáért és a világbajnoki kvalifikációért.

A Varsity Europe által rendezett Elite Cheerleading Championship-et Európa legnagyobb létszámú cheerleading versenyeként jegyzik. A három napos eseményen több ezer sportoló méri össze tudását a kontinens valamennyi szegletéből és lép versenytalajra a különböző kategóriákban! A megmérettetésnek a Bottropban található Movie Park ad otthont, mely egy vidámpark, így a sportolóknak a verseny ideje alatt a szórakozásra is bőven jut lehetősége. 

Az ELTE-BEAC Cheerleading szakosztálya két 24 fős csapattal vett részt a megmérettetésen. Az ELTE All Girl Team International Open Non Tumbling Level 6 kategóriában lépett verseny talajra. A csapattagok nagy részének ez volt az első külföldi megmérettetése, így a lányok óriási izgalommal vágtak neki az előttük álló elődöntőnek. A csapat egy szép, kiegyensúlyozott gyakorlatot mutatott be, azonban a kategóriában induló német csapatokat nem tudta megelőzni, így a döntőről lemaradva 4. helyen zárta a versenyt. 

Az ELTE Coed Teamnek International Open Level 6 kategóriában osztrák és belga csapatokkal kellett megküzdenie az Elite Cheerleading Championship-en. A csapat egy hibátlan gyakorlattal első helyen kvalifikált a döntőbe, ahol bár apró hibákat vétettek, de gyakorlatuk így is elég erősnek bizonyult ahhoz, hogy a dobogó legfelső fokára állhassanak fel. A csapat a bírák által kapott pontszámmal az aranyérem mellé kvalifikációt is kapott a 2025-ös IASF világbajnokságra, melyet a cheerleading őshazájában, Amerikában rendeznek meg. 

Nagy-Kismarci Bence a csapatok edzője elárulta, hogy “mindkét csapat fantasztikus teljesítményt nyújtott az idei szezonban. Rengeteg mélyponton kellett túllendülnünk, de a végére mindkét egység egy igazi csapatként lépett a versenytalajra. Izgatottan várjuk az előttünk álló kihívásokat és már javában tervezzük a 2024-2025-ös szezont!”

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk